Poslušajte “Zovu”, prvu autorsku pjesmu sevdah benda Divanhana

Podijelite ovaj članak:

Popularni bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana svim poštovaocima svoje muzike poklanja novu pjesmu “Zova”. U pitanju je prva autorska kompozicija pomenutog sastava koja, kako akteri navode, predstavlja početak novog poglavlja u njihovom stvaralaštvu. “Još od jeseni, kada se našem kolektivu pridružila nova članica Šejla Grgić, jako predano i temeljito smo bivali posvećeni kreativnom radu. Oslobođeni stilskih okova, noseći u naručju svo muzičko znanje koje smo prethodnih godina naše karijere upijali, upustili smo se u jednu novu avanturu koja nas je u suštini odvela do nas samih, do naših kreativnih korijena iz kojih će se tek izviti stablo, grane i olistati plodovi naše mašte. Iza zidova našeg malog studija rodilo se mnoštvo novih melodija i stihova, te kada se prašina kreativnog nereda slagla, potajno, tiho i sasvim nenametljivo rodila se ‘Zova’, naša prva autorska pjesma”, rekao je pijanista benda Neven Tunjić.

Istakao je kako je cijeli tim koji je radio na muzici, lirici, i videosadržaju sretan i ponosan i dodao kako je “Zova” sasvim sigurno samo jedan mali kamenčić mozaika novog poglavlja u stvaralaštvu Divanhane.

Pjesma je snimana u LongPlay studiju u Sarajevu, a produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević. Video je sniman u magičnom ambijentu muzeja Despića kuća u Sarajevu, za čiju realizaciju su zaslužni Nermin Fetić, Kenan Pašić, Vanja Mijatović, Concept Media, kao sami akteri videa, članovi benda Divanhana.

Divanhana Zovu poklanja i na besplatno preuzimanje koje je dostupno na službenoj stranici benda Divanhana.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x