Potpisan ugovor o kupovini objekta za učenički dom banjalučke Medrese

Podijelite ovaj članak:

 

Ugovor o kupovini objekta za potrebe smještaja učenika Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ potpisan je danas u Banjaluci.

Ugovor su potpisali direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovni Zejnil Rebihić, u ime kupca, i prodavac Fikret Koljić.

„Rijaset Islamske zajednice na čelu s reisul-ulemom pomaže i podržava rad Medrese od samog osnivanja. Danas smo potpisali ugovor za kupovinu objekta za smještaj naših učenika, i ovim ugovorom smo završili jedan važan proces. Nakon što smo obezbijedili adekvatne uslove za izvođenje nastave, restoranske prostore, danas smo kupili zgradu kojom smo osigurali odlične uslove za naše učenike“, izjavio je Zejnil Rebihić.

Kako je naglasio muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, ovaj objekat je nova vrijednost koju Islamska zajednica ostvaruje u Banjaluci.

„Drago mi je da smo uspjeli privesti kraju svu potrebnu dokumentaciju za kupovinu objekta i tako omogućiti nesmetan upis četvrte generacije učenika u ovu medresu. I ovim činom reisul-ulema je potvrdio brigu, pokazao pažnju i pružio podršku, te se njegova odgovornost naspram vjerskog života u Banjaluci potvrđuje svakim danom kroz različite segmente. Zahvaljujemo svim vakifima i donatorima koji nas podržavaju u ovakvim i sličnim projektima i molimo Boga da im obilato uzvrati u njihovom potomstvu i imetku, a direktoru i učenicima Medrese želim uspjeh i napredak u radu“, kazao je muftija Abdibegović.

Direktor Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjaluci Muris-ef. Spahić izrazio je radost zbog potpisivanja ovog ugovora.

„Kolektivu Medrese, profesorima i profesoricama koji rade na odgoju učenika olakšat će rad, a učenicima pružiti kvalitetne uslove za njihov smještaj i boravak u Banjaluci. Obradovani smo činjenicom da je razmišljanje IZ orjentisano u pravcu osnaživanja svojih ustanova i njihovog upotpunjavanja za ono što je neophodno. Ovime je učinjen još jedan značajan korak u smjeru razvoja banjalučke medrese. Zahvaljujemo Rijasetu IZ, a posebno reisul-ulemi Kavazoviću, kao i vakifima, donatorima, koji su finansijski podržali ovaj projekat“, izjavio je direktor Spahić.

Fikret i Maida Koljić izjavili su da, iako im je bilo teško prodati porodičnu kuću, uradili su to znajući da će u njoj, u duhu vjere, biti odgajani mladi naraštaji.

„Ovu kuću smo gradili za sebe, i do sada smo imali dosta mušterija. Međutim, odlučili smo se prodati je Islamskoj zajednici, znajući da će u njoj boraviti omladina, stjecati znanja, u kući klanjati, učiti Kur'an, sjećati se Boga“, naglasili su oni.

Medresa „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ u Banjaluci počela je s radom u septembru 2020. godine, a kupovina objekta za potrebe učeničkog doma, značajan je iskorak u radu ove obrazovne institucije Islamske zajednice.

 

 

MINA

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x