Potvrđena optužnica protiv radnika pumpe koji je snimao i ismijavao mladića dok je tražio posao

Podijelite ovaj članak:

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv radnika pumpe Veljka Trišića (45) iz Laktaša koji je snimao i ismijavao Mladena Dulića (22), mladića iz Laktaša, dok je tražio posao na benzinskoj pumpi. Snimka se proširila društvenim mrežama, a Mladen je nakon toga počinio samoubistvo. Okružno javno tužiteljstvo Banje Luke podiglo je optužnicu protiv Trišića zbog kaznenog djela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema navodima optužnice 26. oktobra 2022. godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se Mladen raspitivao za posao kod optuženog, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svjestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uvjeravajući ga da popunjava prijavu za posao.

Uključio je kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabilježio cijeli tijek popunjavanja navodne prijave za posao te mu postavljao pitanja koja nisu u vezi s poslom s ciljem ismijavanja. Prema oštećenom je postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo“, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je optuženi, nakon što je sve snimio, s ciljem ismijavanja oštećenog, snimku proslijedio putem Vibera svojim kolegama svjestan da će na takav način povrijediti dostojanstvo oštećenog i da će snimka dospjeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

Velika duševna bol

Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedena snimka objavljena na društvenim mrežama, isti je doživio veliku duševnu bol zbog povrede osobnosti i narušavanja dostojanstva, uslijed čega je 28. oktobra 2022. godine sebi oduzeo život vješanjem u pomoćnom objektu obiteljske kuće u Laktašima“, piše u optužnici.

Ističe se da je optuženi postupao prema drugom na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i tako počinio kazneno djelo zlostavljanje, mučenje, i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, navodi Dnevni Avaz.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x