Požar na hotelu Kristal u Zavidovićima je namjerno podmetnut

Podijelite ovaj članak:

Na objektu hotela “Kristal” večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru.

Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg Grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao Gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta.

Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji.

Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu. Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP “Krivaja” i hotela “Kristal” biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtjevati da se Ortačka grupa uvede u “Krivaju” sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu “Krivaje” pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići, poručio je gradonačelnik Hašim Mujanović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x