Poznata imena osoba osumnjičene za namještanje ispita na Medicinskom fakultetu

Opštinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv profesora i uposlenika Medicinskog fakulteta u Sarajevu, te drugih osoba-posrednika zbog uzimanja novca u cilju namještanja ispita na ovoj visokoškolskoj ustnaovi.

Potvrđene su optužnice protiv Irfana ŠuškeHamde AlićaDike ŠarićAide BičakčićHasana BičakčićaKerima Bičakčića i Valide Hubić.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Kantona sarajevo, Irfan Šuško se tereti da je u junu i julu 2017.godine kao profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu uz posredovanje optuženog Hamde Alića zahtijevao i uzeo novac u iznosu od oko 1.500 maraka za polaganje ispita iz predmeta histologija i embriologija životinja i čovjeka. Navedeni novac su optuženi dijelili između sebe.

Istovremeno, Irfan Šuškić, Valida Hubić, inače tehnička sekretarica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu i Dika Šarić optuženi su da su pomagali Hasanu Bičakčiću studentu Stomatološkg fakultetu u Sarajevu da nezakonito, tačnije, bez učenja položi anatomiju. Zauzvrat su im roditelji Bičakčića obećali novac u iznosu od nekoliko hiljada maraka, sopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon potvrđivanja optužnice odlukom Općinskog suda u Sarajevu optuženi Irfan Šuško pušten je iz pritvora i izrečene mu je zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i optuženima.

Nema poruka za prikaz