Poznato ko je osoba iz Zavidovića koja je osvojila Jackpot od preko milion KM u novogodišnjoj noći

Podijelite ovaj članak:

Jučer se u direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine javio dobitnik iz Zavidovića koji je naplatio dobitak od 1.3 miliona konvertibilnih maraka.

Dobitnik je penzioner već duži niz godina i ovaj dobitak mu je dobrodošao.

Na samom početku razgovora za Lutriju BiH, dobitnik je zamolio da ostane anoniman. Kako kaže, od 2004. godine igra TV Bingo i to mu predstavlja vid zabave i rado prati uživo izvlačenje brojeva. Nikada nije kupovao više od 3 bingo listića, tako je bilo i posljednji put kada je odigrao Novogodišnji TV Bingo.

Dobitnik i njegov sin su se vozali u autu, zaustavili su se pored uplatnog mjesta Lutrije BiH u Zavidovićima te je zamolio sina da izađe da kupi tri bingo listića, što je ovaj i učinio.

Zanimljivo, u novogodišnjoj noći pratio je izvlačenje brojeva ali nije križao brojeve na svojim bingo listićima. Tek kada je voditelj saopštio da je milionski džekpot pogođen u Zavidovićima on se, kako kaže, „trznuo“ te uzeo papir i olovku da na komadić papira zapiše serijski broj dobitnog listića. Nakon što je završeno izvlačenje brojeva, nastavio je gledati novogodišnji program, te je otprilike u jedan sat ujutro uzeo svoje bingo listiće i provjerio serijske brojeve.

Kada je vidio da se serijski broj listića podudara sa njegovim nije mogao da vjeruje. Kako je rekao, nije mogao spavati cijelu noć jer je razmišljao kako će sakriti da je upravo on dobitnik.

Dodao je, da je nekoliko dana nakon što je saznao da je osvojio milionski dobitak prošetao po ulicama Zavidovića te je u razgovorima drugih ljudi čuo kako vlada velika zainteresiranost i euforija ali i radoznalost ko je osvojio taj dobitak.

Na pitanje, da li je uzbuđen zbog ogromnog dobitka, kazao je da uopšte nije uzbuđen te da samo razmišlja na koji način da sačuva anonimnost.

Za dobijeni novac odlučio je kupiti dva stana u Sarajevu, a ostatak novca će ostaviti kako bi mu mogao uživati u svojim penzionerskim danima.

Dio sredstava je planirao podijeliti i u dobrotvorne svrhe te pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Na kraju je dodao, da je često znao kupiti po dva bingo listića i onda bi svojim prijateljima donio listiće i rekao da izaberu jedan i ako dobiju da je to njihova nafaka, piše portal Izdvojeno.ba.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x