Pravoslavni pop u Srebrenici, traži da nesmetano pucaju po Bošnjacima, jer je to njihovo pravo

Vjerske slobode i prava Srba u Srebrenici su da pucaju na Bošnjake i to im sad neko hoće zabraniti.
Podijelite ovaj članak:

Ovako bi otprilike glasio naslov s kojim bi se opisao bal vampira pred policijskom stanicom u Srebrenici, gdje su tražili pravo da njihov ugroženi živalj urliče za blagdan da će klati balije, pjeva pjesme koje su pjevali dok su činili genocid i na kraju pripuca malo da se vidi s čim raspolažu. Zastrašivanje povratnika je ove godine moto srpskog Božića, a negdje su osim četničkih pjesama i poziva na klanje balija upotrijebili i vatreno oružje u tu svrhu, da bi zbog toga policija u Srebrenici privela dvojicu lokalnih kabadahija.

Iako se zna da će biti pušteni nakon ispitivanja i da niko neće za ovakve stvari biti kažnjen, lokalni potmci genocidnih umova su ostavili kućne trpeze i na kiši stoje pred policijskom stanicom, tražeći puštanje na slobodu njihovih pajtaša.

Okupljenim Srbima ispred Policijske stanice u Srebrenici pridružio se i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. On, njegov zamjenik Momčilo Cvjetinović i lokalni sveštenik Aleksandar Mlađenović predvode proteste pred zgradom Policije i traže puštanje na slobodu dvojice Srba koji su pucali iz vatrenog oružja ispred kuće bošnjačkog povratnika. Načelnik Grujičić je optužio federalne medije i direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića, da su izvršili pritisak na MUP rs da se uhapse osobe koje su pucale u Potočarima.

Šta može biti jedini zaključak, nakon vrlo teško predeveranog blagdana, na kojem bi trebalo da vlada ljubav i harmonija, jer slave rođenje Boga, kojeg i Hristosom zovu? Dok god Bošnjaci ne budu ujedinjeni u dobru, barem približno ovoliko koliko su Srbi u zlu, ne piše im se dobro!

Iz policijske stanice izašao službenik da pregovara sa demonstrantima i upozorava ih da su blokirali ptu kao i ulaz u stanicu, a pravoslvani pop ga pita smiju li pucati.
– Od vas nisam očekivao takvo pitanje, odgovori zabezeknuti službenik policije, koji očito ne zna s kakvom bagrom ima posla!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x