Predsjednik Pakistana odlikovao reisul-ulemu Kavazovića

Povodom Dana nezavisnosti Islamske Republike Pakistan predsjednik Pakistana nj.e. dr. Arif Alvi odlikovao je reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića državnim ordenom Sitara-i-Quaid-i-Azam (Zvijezdom izvrsnosti u liderstvu).

U obrazloženju se navodi da je reisul-ulema Kavazović, između ostalog, imao i proaktivnu ulogu u pružanju pomoći žrtvama poplava koje su zadesile Pakistan 2022 godine.

Ovim povodom reisul-ulema Kavazović je izjavio kako je počastvovan priznanjem, koje još jednom dokazuje čvrste veze dvije države i dva bratska naroda.

Također je kazao da ovo priznanje, prije svega, smatra priznanjem čitavoj Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini i svim njenim članovima, koji su toliko puta dosad pokazali svoju spremnost da se solidarišu sa onima kojima je pomoć potrebna bilo gdje u svijetu, a naročito sa bratskim narodom kakav je onaj pakistanski čiju pomoć tokom agresije na našu zemlju nećemo zaboraviti.

Priznanje i orden Sitara-i-Quaid-i-Azam je jedno od najvećih civilnih priznanja koje se dodjeljuje za posebne zasluge i doprinos državi Pakistan.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je nakon zemljotresa i poplava 2022. doprinosima svojih članova pružila organizovanu pomoć narodu Pakistana.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x