Članovi Predsjedništva BiH uputili telegram saučešća predsjedniku Češke Republike Petru Pavelu

Podijelite ovaj članak:

„Poštovani gospodine Predsjedniče,

Duboko me potresla vijest o stradanju građana u pucnjavi koja se danas dogodila u blizini Karlovog Univerziteta u centru Praga. Iskreno  saosjećam s Vama, porodicama žrtava i građanima prijateljske Češke Republike. Molim Vas, gospodine Predsjedniče, prenesite moje riječi saučešća porodicama nastradalih u ovim tragičnim okolnostima. Primite, gospodine Predsjedniče, izraze mog iskrenog saosjećanja“, poručio je dr. Denis Bećirović 

“Uvaženi predsjedniče Pavel, zatečen sam i zabrinut zbog tragičnih dešavanja u Pragu, nakon kojih je živote izgubilo više ljudi. Najoštrije osuđujem ovaj nehumani čin. Primite najdublje izraze saučešća i suosjećanja Vi, porodice nevinih žrtava i građani Republike Češke u ime građana BiH, Predsjednišva BiH i moje ime.  Povrijeđenim građanima želimo brz i uspješan oporavak”, poručio je Željko Komšić.

„Duboko me potresla vijest o stravičnom napadu u centru Praga, u kojem su poginuli i povrijeđeni nevini građani. Ovaj bezumni čin pojedinca, koji je odnio mlade živote, zaslužuje najoštriju osudu. U ovom teškom trenutku za Vašu zemlju, Vama, porodicama žrtava i prijateljskom češkom narodu, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća i podrške, a povrijeđenima želju za brz oporavak te snagu da prebrode posljedice ovog tragičnog događaja“, poručila je Cvijanović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x