Predstavnici MIZ Janja obišli porodicu koja je u požaru izgubila dom

Podijelite ovaj članak:

U utorak, 30. aprila 2024. godine, u ulici Braće Lazić u Janji, u džematu Palutine, došlo je do požara prilikom čega je djelimično izgorila kuća porodice Đezić.

Uslijed požara u kući Đezić Đulzare i njenog sina Sanela, došlo je u do velike materijalne štete.

– Naime, u ranim jutarnjim časovima kuću naših sugrađana u Janji zahvatio je požar, koji je najvjerovatnije izazvala stolna lampa. Požar je zahvatio sobu u kojoj je spavala naša sugrađanka u prizemlju, nakon čega se gusti dim proširio i na sprat kuće te probudio njenog sina Sanela. Sanel je preko balkona skočio sa sprata i spasio majku koja se već gušila na ulaznim vratima – objavio je Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Janja.

Izvršni odbor MIZ Janja je po saznanju za ovu veliku nesreću održao hitnu telefonsku sjednicu, na kojoj je iskazana spremnost da Medžlis Islamske zajednice Janja ponudi materijalnu podršku i pomoć.

Predstavnici Medžlisa Janja, predsjednik Izvršnog odbora hafiz Fahret Baćevac, koordinator za društvenu brigu Kemal-ef. Gutić i sekretar Mujaga-ef. Cifrić danas su obišli porodicu Đezić, te ponudili pomoć u rješavanju nastale materijalne štete.

Na osnovu konsultacija članova Izvršnog odbora, Medžlis Islamske zajednice Janja će finansirati renoviranje sobe koju je direktno požar zahvatio.

– U sobi je potrebno obiti maltar, uraditi nove instalacije struje i grijanja, omalterisat zidove i plafon, promijeniti prozor i vrata, kao i potreban materijal za krečenje svih zidova u unutrašnjosti kuće. Gusti dim koji je uzrokovao požar u prizemlju napravio je veliku štetu na svim zidovima, u prizemlju i na spratu. Naša sugrađanka Đulzara je prije dva mjeseca ostala bez svog supruga Saliha, koji je preselio na ahiret, što je dodatno pogoršalo njeno zdravstveno stanje. Pomozimo da se neprijatan miris, koji ostaje nakon požara, čim prije odstrani iz kuće, kako bi ova porodica mogla nastaviti normalan život. Ovim putem, pozivamo naše sugrađane i prijatelje da porodici Đezić fizički pomognu u čišćenju zidova, kako bi se čim prije pristupilo izvođenju potrebnih građevinskih radova – objavili su iz Medžlisa.

(Preporod.info)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x