Premijer Republike Srpske: Želim sreću onima koji ruše BiH

Podijelite ovaj članak:

“Imam osjećaj da se samo RS zalaže za BiH, ali dejtonsku BiH, a da je svi koji se kunu u nju ruše. Želim im sreću na tom putu i da nas riješe zablude koja se zove BiH”, rekao je Višković za “Večernje novosti”.

Višković smatra da je potrebno formirati vlast na niovu BiH da bi svim građanima bilo bolje, jer zbog toga Republika Srpska trpi veliku ekonomsku štetu, te je naveo primjer “Elektroprenosa BiH” koji posljednjih 15 mjeseci ne funkcioniše, a na računima stoji više od 150 miliona KM.

“Naša elektroprenosna mreža čeka investicije da bi bila modernizovana. Taj novac nije u prometu BiH i trpe firme iz RS i iz Federacije BiH. Treba nam vlast na niovu BiH”, istakao je Višković.

On je podsjetio i na raspodjelu povrata PDV gdje je Republike RS već izgubila 33 miliona KM, što smatra da je veliki novac za koji su se penzije mogle povećati za tri odsto.

Višković je ocijenio da bi najbolje bilo da su svi u vlasti i na nivou RS i BiH jer bi se onda svi okrenuli pronalasku najboljih rješenja s obzirom na to da različite ideje i mišljenje mogu samo donijeti dobro.

“Sada imamo dvotrećinsku većinu i to nam daje odličan manevarski prostor za bitne odluke”, rekao je Višković.

On je naglasio i da je o pitanju NATO jasan stav Republike Srpske, koja će se ponašati onako kako se i Srbija bude ponašala, te je još jednom pomenuo da je za Srpsku moguća samo vojna neutralnost.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x