Prestanite da se dodoravate roditeljima i đacima, tražimo da nastavnik ima autoritet, ugled i čast

Članica Izvršnog odbora sindikata Foruma srednjih stručnih škola (FSSŠ) Branka Roganović je na skupu održanom ispred srbijanskog Ministarstva prosvjete upitala ko će odgovarati za masakr koji se dogodio i upozorila da će biti još žrtava “ako ne maknete crnu hroniku sa svih naslovnih strana i nasilje u svim segmentima, i ne prestanete da ga reklamirate”.

Zabranite sve rijaliti programe iz kojih se edukuje ružnoća duše i tijela, zaustavite izopačenost, rečeno je danas na odavanju počasti ubijenima u masakru počinjenom u srijedu u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu u kome je stradalo osam učenika i radnik obezbjeđenja, javlja Anadolija.

Ona je zatražila i da se u Srbiji zabrani “reklamiranje kriminalaca po školama”, aludirajući na vijest koja je samo nekoliko dana prije masakra zapanjila srbijansku javnost – da je osuđeni kriminalac i rijaliti zvijezda Kristijan Golubović u jednoj beogradskoj osnovnoj školi učestvovao, u ulozi nastavnika, u snimanju spota jedne beogradske muzičke grupe.

Roganović je ocijenila da su srbijanski sistem i društvo zatajili i zatražila da se spriječi “bezumlje koje se plasira na TV ekranima već 30 godina”.

Predsjednik FSSŠ Milorad Antić rekao da 3. maj 2023. godine treba da bude urezan u glavama nastavanika koji su sa suzama i tugom odlazili na časove.

Dodao je da FSSŠ traži zaštitu nastavnika i profesora od roditelja, učenika, direktora i Ministarstva prosvjete.

“Prestanite da mijenjate zakone, da se dodoravate roditeljima i đacima, tražimo da nastavnik ima autoritet, ugled i čast”, rekao je Antić.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x