Priča o tome kako je vodič na umru dobio šamar od Krajišnika u haremu Kabe

Podijelite ovaj članak:

Za pouku!

– Ne treba prenositi ružne stvari i činim to vrlo rijetko, ali ovo prenosim ljudima kao opomenu, da dobro otvore oči i tad kad bi trebalo da budeš opušten i uživaš u najvažnijem putovanju. Ne mora značiti da je čovjek vjernik, ako upotrebljava opširno salavate na Poslanika a.s. i odjednom bi najradije nabrojao sva Allahova imena, kad bi ih znao.

Jedan takav, je vodič na hadž i umru, zgrće pare i na pogrebnoj firmi, a neki dan je od jednog krajišnika fasovao šamarčinu u haremu Kabe! Nije ga dobro poznavao i mislio je da ima ovčicu za šišanje, pa je jednu vožnju taksijem, koju je plaćao taj krajišnik umjesto četrdeset eura prijavio osamdeset. A ovaj je razumio koliko je taksista rekao i samo ga pitao, kako te nije sramota na ovom svetom mjestu to uraditi. I pljus jednu odgojnu, da će mu uši pjevati dok se ne vrati.

Za razliku od njega nama je vodič bio predivan čovjek, koji je dubio na glavi kako da svakom izađe u susret i zakinuo bi radije sebe nago nas bilo koga, ali je među nama svima stekao prijatelje na oba svi'ta!

Hvala Bogu pa nismo svi isti!

P.S. Mnogi će znati o kome se radi, to se pročulo, a napominjem da nije vodič preko Islamske zajednice. Sa IZ možete biti sigurni, vodiči su naši čestiti imami, zato zaobilazite ovakve prevarante i putujte s njima svezanih očiju!

Muhamed Mahmutović

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x