Prijepolje dobilo svog prvog hafiza!

Hafiz Ammar Kapidžić pred Komisijom za hifz proučio je posljednje sure iz Časnog Kur’ana

Hafiz Ammar Kapidžić pred Komisijom za hifz proučio je posljednje sure iz Časnog Kur’ana

Prijepolje je dobilo svog prvog hafiza!

U mubarek džumanskom danu, 27.01.2023. godine, Prijepolje je dobilo svog prvog hafiza. Hafiz Ammar Kapidžić pred Komisijom za hifz proučio je posljednje sure iz Časnog Kur’ana i ispraćen tekbirima stekao zvanje hafiza Kur’ana. Kur’an je učio i preslišavao pred muhafizom hfz. Farisom Dautovićem. Radosna lica džematlija u prepunoj centralnoj Mahmut-begovoj džamiji svjedokom su koliko se dugo čekao ovaj dan.

Direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan-ef. Malić istakao je da je velika počast biti sudionik današnjeg dana.

Glavni imam Prijepoljskog medžlisa Aref-ef. Duraković poručio je da je ovo veliki dan za Limsku dolinu. Hafiz Ammar ponos je cijele čaršije.

U ime Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini govorio je dr. Enes ef. Svraka o važnosti Kur’ana. Ammarovi roditelji, dodao je, danas su najponosniji ljudi.

Hafiznamu uz posebne hedije od Rijaseta, Medžlisa i Fondacije za hifz Časnog Kur'ana, čiji je direktor dr Džemal Muslih, hafizu Ammaru Kapidžiću uručio je predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud-ef. Dudić. Onima koji mrze Allahov govor i pale Kur’an, ističe muftija Dudić, ovo je odgovor. Allahova riječ zauvijek će biti gornja i uzvišena.

“Evo privilegije i počasti za ovaj grad, za ovaj narod. Od danas imate i čuvara Kur’ana. I naša zajednica je bogatija. Neki drugi pale Kur’an iz mržnje prema Allahovom govoru. Oni žele da ugase Allahovo svjetlo svojim ustima, a Allah će učiniti postojanim, upotpuniti i učvrstiti Kur’an, pa makar to i ne bilo po volji nevjernicima. Naš odgovor onima što mrze i pale Kur'an je ovo, a oni koji mrze izgorjet će u svojoj zlobi. Mi nikada nismo mrzili tuđe knjige, niti drugačije od nas. Nikada to nećemo ni činiti. Mi pripadamo narodu koji se raduje uspjehu svakog drugog. I evo, ovo je naš odgovor. Ovako se mi ophodimo prema Božijoj knjizi. Dragi Ammare, čast mi je da ti uručim hafiznamu, uz emanet da živiš po Kur’anu i širiš njegovo svjetlo”, kazao je predsjednik Mešihata.

Hafisku dovu proučio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman-ef. Kujević, nakon čega je uslijedilo mubareklisanje mladom hafizu Ammaru Kapidžiću.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0355K1JCxP38B9VJWfAe5MDdpV9roiW2UKGjYtV6YpxeHYY6YFRZH1uHgarq3XFnK2l&id=100064420130583&mibextid=Nif5oz

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x