Privredna komora FBiH partner konferencije o budućnosti šumarstva i drvoprerade

Podijelite ovaj članak:

Privredna komora Federacije BiH (PKFBiH) partner je četvrtog izdanja konferencije posvećene budućnosti šumarstva i drvne industriji koja će biti održana 4. i 5. aprila na Kupresu.

To je jedinstveni skup takve tematike u BiH koji organiziraju Hrvatski drvni klaster i ŠGD “Hercegbosanske šume” , a radi promocije veće konkurentnosti šumskih i drvnih sortimenata u BiH. Organizatori očekuju oko 200 učesnika, čiju strukturu čini niz državnih institucija, ali i privatnih sektorskih firmi, predstavnici akademskog i naučnoistraživačkog miljea iz Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja i iz regije.

– Radi se o važnom skupu za sektore šumarstva i drvne industrije, s obzirom na to da su to strateške grane privrede u BiH. U tom smislu su neophodna i značajnija ulaganja u drvnu industriju i obnovu šuma da bi ovi sektori bili još prosperitetniji – kazala je Feni sekretarka sektorskog Udruženja PKFBiH Šemsa Alimanović.

Ovogodišnji programski sadržaji će uključiti nezaobilazne teme poput “forest managementa”, ali i sve aktuelnije teme obrazovanja i cjeloživotnog učenja o šumarstvu. Predviđen je i pregled pozitivnih trendova u Bosni i Hercegovini, certificiranja sirovine, sudjelovanje na međunarodnim projektima i drugo.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x