Priznanje Dobrice Ćosića – Laž je srpski državni interes!

Foto, scren iz videa, Gordana Antunović
Podijelite ovaj članak:

“Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”, rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike. 

Sve to čovjek može nekako i svariti, kad se laže da bi se postiglo nešto dobro za državu, ali kad se laže samo da se laže, onda je to prava bolest.

Primjer takve laži je vijest objavljena u srpskim medijima koju je izrekla Gordana Antunović, osnivačica udruženja vrlo indikativnog naziva “Kreativna komunikaciona inicijativa”, direktno u zloglasnu Kurir tv iz Geteborga.

Gospođa je očito uzela posve ozbiljno oca nacije Ćosića, pa je osnovala udruženje za kreativno laganje, jer ono što je rekla nema veze s istinom. Ona kaže da su vlasti Švedske zaprijetile oduzimanjem državljanstva onom ko neće u rat, gdje su ustvari dvije velike laži odjednom. Rata nema ni na vidiku, a oduzimanje državljanstva nije niko spomenuo. Podrazumjeva se valjda ako si državljanin neke države da imaš obavezu braniti je i oružjem.

Priča da su Šveđani u panici, je još najveća laž, jer je ovaj narod poznat po tome da reaguje razumno i bez panike u svim situacijama.

Mislim da ne treba dalje nabrajati, možda samo postaviti pitanje za kraj našim čitaocima, šta tjera te Srbe na laž i kad nemaju za to nikakvu potrebu?

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x