Pročitajte kako teku pripreme za novi rat na Balkanu a šta žrtve rade

Podijelite ovaj članak:

Neko nas je ovih dana podsjetio na mudrost “kad Srbi počnu pričati o ugroženosti, treba provjeriti podrum, je li spreman za duži boravak”!

O ugroženosti Srba slušali smo zadnjih decenija mnogo, ali iz iskustva znamo da je generalna proba za rat u bivšoj Jugoslaviji bila na Gazimestanu. Gdje se Milošević obraćao Srbima na Kosovu u želji da ga čuju Srbi u svim ostalim republikama, a onda je krenulo s osnivanjem “republika srpskih krajina” širom Jugoslavije. Ovaj put je Gazimestan u Beogradu, gdje se ponovo vrše ozbiljne pripreme za rat. Kad najviši državni zvaničnici, poput premijera Srbije i predsjednika Skupštine, objavljuju karte, na kojima pripajaju dijelove susjedne BiH, Srbiji, onda to treba uzeti posve ozbiljno, ali imamo mi prečeg posla, vidjet ćete na kraju!

Kažu da se poznati TV kanal, Animal planet, odlučio uživo prenosti “Srpski sabor”, koji će biti održan danas 08.06.2024. u Beogradu.
Za to vrijeme, jedan od ključnih ljudi koji bi trebali pripremati Bošnjake za odbranu pred biloškim nestankom, ministar MUP FBiH, Ramo Isak, zasluženo odmara u Istanbulu i sve prenosi na Instagramu. Sigurno je sa zavišću primio vijest da će Animal planet prenositi srbovanje u Beogradu i misli da bi im bilo atraktivnije pratiti njega i njegove gorile.

Za to vrijeme, srpski režimski mediji i društvene mreže puni su ratnohuškačkih poziva na sjedinjavanje “srpskih država” u koju sad ubrajaju (č)etnitet nastao na genocidu u BiH. Taj im je ustvari favorit i prema naslovima u tim medijima, kao i twittovima, vidi se da se taj sabor i pravi, kako bi priča o otcjepljenju četniteta od BiH i pripajanju Srbiji postala nešto prirodno.

Što se Rame tiče i ostalih političara koji predstavljaju Bošnjake, a većina od njih se ionako izjašnjava kao “ostali” ili šta ja znam, taj sabor im nije ni trebao. Mogu oni tu priču bez ikakvih posljedica pričati u sred Sarajeva. Kad mogu psovati genocid u Srebrenici i proći bez ikakvih posljedica, što ne bi mogli to?

Za to vrijeme Dino Konaković shvatio da su ministri iz rs destruktivni i izvinjava se Poljskoj, Sloveniji i Rumuniji… Za jednog od tih ministara se borio do izmaka snage i “provukao ga kroz iglene uši”, kao “najboljeg ministra u VM”, a on Nenad Nešić, mu je jedan od glavnih organizatora sabora. Odavno je pripremao teren i gostujući na srspkim televizijama radio na dehumanizaciji Bošnjaka, pa čak pričao i viceve o genocidu u Srebrenici.

Za to vrijeme, Nermin Nikšić, traži riječi kojima bi srpski sabor prikazao nama kao običan vašar, na nekoj livadi ili šikari, kod Beograda. Do srpskog sabora je dovela borba UZP-a za državnu imovinu, koju Nikšić naziva livada i šikara i misli da nije važno čije su te livade i šikare. Dodik bi dakle trebao samo promjeniti ime pa umjesto zakona o državnoj imovini govoriti o livadama i šikarama, kako bi to bez problema smio krčmiti. K'o Nikšić!

Za to vrijeme, žrtve srpskog saborovanja, Bošnjaci, vrše zadnje pripreme za “zvezde granda”. Pune telefone i spremaju se preko srpskog telekoma uplatiti njihovoj televiziji stotine hiljada maraka, priprema se mezence i pićence. Kad oni malobrojni Bošnjaci što neće zvati i uplaćivati, Saši Popoviću. uštede i naprave džamiju, ovi što će uplaćivati će bijesno uzvikivati “bolje bi bilo da se napravila fabrika”.

Kad se sve ovo sagleda, nameće se logično pitanje, zar nam nije država pa i čitav region Orvelova farma i opravdano sve treba da prenosi Animal planet, kako bi butum dunjaluk sejrio?!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x