Pročitajte predivnu priču o ljubavi sestre prema bratu

Podijelite ovaj članak:

“Sestra bratu uvjek rada, a brat sestri kako kada”, to je narodna mudrost iz davne prošlosti, koja se održala i danas, a za nju sad postoje i mnogi naučni dokazi, od kojih su najzanimljiviji oni iz sudske prakse, a to je da se najrijeđe dešava da sestra ubije brata!
Često smo svjedoci da majka ubije dijete, da to učini otac, da dijete ubije roditelje, da brat ubije sestru, ali u sudskoj praksi je vrlo malo zabilježenih slučajeva da sestra ubije brata!
Donosimo vam prelijepu priču sestre, koja njeguje brata, a objavljena je na fejsbuku:

JA VOLIM DA VOLIM I DA SAM VOLJEN 

Ja se zovem Samid i imam skoro 59g.

Ja ne mogu da svojim nogama hodam al ja hodam sestrinim nogama. Ja ne mogu da sam jedem i pijem jer mi sve ispada iz ruku, zbog slabe motorike gutanja, često se i udavim al ja sestrinim rukama jedem i pijem. Ja ne mogu da se presvlačim i održavam higijenu, al’ sestriniom snagom ja sam uredan.

Ja nisam kućni tip pa želim uvijek biti u pokretu, al’ sa svojom sestrom do sad sam se vozio taxijem, busom, tramvajem, vozom, brodom pa čak i avionom.

Ja neznam pisati i čitati, al uz pomoć moje učiteljice-sestre ja pišem i čitam pismom kojeg samo ona razumije.

Moja sreća je i dobro raspoloženje, a uz dobro raspolozenje moje sestre od sreće ja lebdim i osjećam se najsretnijim čovjekom na svijetu.

PITAM VAS, DA LI STE I VI SRETNI ? 

Samka Dizdarević

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x