Prodaje se Buba koja je prešla samo 3 kilometra

Podijelite ovaj članak:

Ovo je apsolutno posljednja prilika da kupite potpuno novu Bubu. Automobil je prešao samo 3 km otkako je izašao iz tvornice u Wolfsburgu 1964. Razlog zašto nikada nije vožen vrlo je čudan: kupac se naljutio na Volkswagenovu odluku da napravi veće prozore na modelu. Sada se automobil prodaje za višemilijunski iznos.

Nekako postoje automobili koji uspiju preživjeti, a da ih se uopće ne vozi. Prošle godine u Švedskoj je prodan Saab 96 V4 koji je bio skriven u pomoćnoj zgradi otkako je isporučen. Sada se pokazalo da postoji jednako nova Buba u Portlandu, Oregon, SAD. Rudy Zvarich kupio je novi automobil 13. jula 1964. No, ono što mu nije bilo jasno kada ga je naručio je da je Volkswagen ažurirao dizajn svog bestselera i, između ostalog, povećao prozore.

Rudy je kupio automobil za 1757 dolara, ali ga je facelifting toliko naljutio da je odlučio skloniti automobil, očito posramljen novim dizajnom Bube. Vozio je automobil kući bez registarskih tablica i bez poklopaca, brisača vjetrobrana i retrovizora koje je ugradio trgovac. Još uvijek su u originalnom pakiranju iz Wolfsburga. Umjesto toga, kupio je godinu dana staru Bubu i odlučio sačuvati novi automobil.

Prvo je parkirao auto u posuđenu garažu svog komšije, a zatim je napravio vlastitu garažu za auto. Kako bi ga zaštitio, naslagao je smeće oko auta. Jedan od nećaka jednom je ogrebao auto dok se igrao u garaži, što je možda utjecalo na odluku.

Unatoč ogrebotini, nećaci su naslijedili automobil kada je Rudi umro 2014. godine. I nije to loše nasljedstvo. Automobil se danas nudi za 290.000 dolara.

Za to kupac dobiva fabrički novi Volkswagen iz 1964. s četverocilindričnim boxer motorom od 40 konjskih snaga i 87 Nm okretnog momenta. Automobil je bio prilično štedljiv za svoje vrijeme: 0,88 litara po milji.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x