Profesor u kabinetu zatekao paket sa 180 hiljada dolara

Podijelite ovaj članak:

Profesor fizike Vinod Menon na City College of New York u Harlemu, nakon što je mjesecima držao online nastavu, vratio se na posao, te je pronašao paket u svom kabinetu.

Profesor Menon pošteno se iznenadio kad je vidio sadržaj paketa. Paket je do vrha bio pun novčanicama od 50 i 100 dolara, s ukupnim iznosom od 180 hiljada. U priloženom pismu stajalo je da je novac namijenjen za studente fizike i matematike koji su u potrebi. 

“Pretpostavljam da se barem malo znatiželjni zašto ovo činim, a razlog je poprilično jasan” – naveo je nepoznati donator uz naglasak da je i sam pohađao City College što je dovelo do duge, produktivne i nevjerovatno nagrađujuće naučne karijere. 

Na paketu je navedeno ime Kyle Paisley, kojeg nema u službenim spisima fakulteta, pa se pretpostavlja da je riječ o lažnom imenu.

Profesor Menon istakao je kako je vrijednost poklona manje novčana, važnija je činjenica da osoba toliko vjeruje sistemu da joj je bilo posve normalno poslati toliku količinu novca poštom.

Po otvorenju kutije i otkriću znatne količine novca, pozvana je policija kako bi se utvrdilo je li riječ o novcu ilegalno stečenom. Međutim, pokazalo se kako je novac legalno podignut iz nekoliko banaka, te da nije povezan s kriminalnim aktivnostima. 

Novac će poslužiti stipendiranju po dvoje studenata i to u razdoblju od narednih deset godina

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x