“Promicatelji evropskih vrijednosti” bi platu u kovertama

Podijelite ovaj članak:

Ispod radara je ovih dana prošao poziv HDZ-a da se usvoji zakon u Parlamentu BiH, kako bi osobe sa američke crne liste mogle dobivati plaće u kešu!
Ovo je pokazalo koliko su poreski obaveznici u BiH politički nepismeni, a koliko su drski i bezobrazni politički predstavnici koje sebi ti isti izaberu u vlast.

Nije im bilo dovoljno drsko i bezobrazno, staviti takve osobe na izborne liste, a zatim na pozicije u vlasti, nego hoće promjeniti zakone države po kojima bi korumpirani političari “legalno” mogli biti plaćeni za svoj kriminal i korupciju!

Da se ovo dešava u nekoj banana državi poput ovih; Principe, Antigva, Komori, Dominica, Esvatini, Nauru, Sao Tome, Mali…koje su glasale protiv Rezolucije o Genocidu i time tražile pravo da srpski režim nastavi gdje je stao, mogao bi čovjek nekako i previdjeti ovu zabrinjavajuću pojavu.

Ali, to predlaže stranka, čiji članovi se predstavljalju kao “promicatelji europskih vrijednosti”, koje u mnogo čemu jesu upitne, ali korumpirana osoba ili osoba koja je u nekoj evropskoj državi na internoj crnoj listi zbog, recimo, neplaćanja računa, ne može imati ni mobitel na pretplatu, ne kažem ti da ga posade na odgovorne funkcije u državi.

Stranka u EU koja bi predložila da korumpirane osobe kradu po zakonu, mogla bi staviti ključ u bravu na svoje sjedište.

MIslite li da će se iko sjetiti šta je predlagao HDZ? Vjerujete li da na kraju neće ovaj zakon biti i usvojen? Onda nemate pojma gdje živite!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x