Promjena počinje od nas

Isluženim materijalom ne gradi se bolja kuća, isluženim političarima ne gradi se bolja budućnost.
Podijelite ovaj članak:

Za nove stvari, potrebni su novi ljudi.

Ne može se raditi isto, sa ljudima koji su odlučili da se oni sada drugačije “zovu” a očekivati bolje rezultate. Iz razloga što je neko odlučio da nakon godina djelovanja i očajnih rezultata u stranci ABC osnuje stranku DEF i ponudi “nešto novo” ne treba mu vjerovati. Tačnije ne da mu ne treba vjerovati, nego treba biti siguran da njegovi motivi ne leže u tome da bilo kome bude bolje, osim zasigurno njemu i njegovoj interesnoj grupi.

Promjena svega izuzev suštine

Prodavali su političari narodu u ovoj zemlji i stranke sa prefiksom nekog slova, kako bi bili drugačiji od svoje matrice, dodavali su i brojeve iza naziva kako bi pokazali distinkciju. Osmišljali su i kreirali nova imena, mijenjali po jedno slovo u imenu, ali jedno nikada nisu mijenjali – apetit i želju samo za vlasti i koristi nikako za rad u interesu naroda.

Običan čovjek je ključ prosperiteta

Osnovni preduslov razvoja i prosperiteta svake zemlje, pa i naše domovine, u osnovi je ljudski potencijal. Ljudi, koji na prvom mjestu, vole svoju domovinu, koji žele dobro primarno sebi, a samim tim i svojoj zemlji, mogu donijeti izuzetan napredak i podići opšte dobro na level iznad i voditi nas kolektivno ka ciljevima kojima svako razuman stremi.

Ne postoje superheroji

Svakoga dana možemo posvjedočiti da ne postoje nikakvi superheroji ili neznani junaci, a sve smo svjesniji, ili bi barem morali biti ako smo pri zdravom razumu, da ne postoje ni ti neki “famozni” progresivni i dobronamjerni stranci sa čarobnim štapićem koji će spašavati ili raditi na opštem dobru, i u više navrata smo se uvjerili da mnogi od njih dođu sa namjerama koje su baš suprotne tome, a nekako sa sigurnošću možemo reći, neće to uraditi ni političari.

Moramo prihvatiti da u osnovi postoji samo narod, ne kao grupa, etnija ili bilo koja druga opcija grupisanja, nego baš običan insan, puk, građanin, čovjek koji želi bolje sutra, sebi, a sigurno će raditi i za bolje sutra cijelog društva. Da, to je onaj mali čovjek, koji stoji čvrsto uz i za svoju zemlju.

Borba za pravednost

Moramo raditi na tome da u ovoj zemlji bude više pravde, više nade za sve, više socijalne jednakosti, više odgovornosti, da se poštuje svačije pravo, a da svi moraju da poštuju obaveze, da ova zemlja svakome garantuje i obezbijedi poštovanje dostojanstva, ali i da se prema ovoj zemlji svi odnose dostojanstveno.

Radimo danas za bolje sutra

U aktivnostima koje činimo danas, pravimo projekcije za sutra i za sve ono što dolazi, iznalazimo moduse da se krenu cijeniti prave vrijednosti, da se pruža prilika sposobnim i vrijednim prije nego podobnim i poslušnim.

✊🇧🇦

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x