Protest protiv Dodikovog zakonika: Ovo nije put kojim RS želi da ide

Protestna šetnja zbog kriminalizacije javne riječi održava se danas od 9 sati, a kreće od Trga Krajine u Banjoj Luci do Narodne skupštine gdje je za 10 sati zakazana sjednica na kojoj je druga tačka dnevnog reda Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS-a.

Novinar Siniša Vukelić obratio se kratko medijima rakavši da je zadovoljan što se ovoliki broj ljudi okupio u Banjoj Luci.

“Drago mi je da vidim ovoliki broj ljudi. Ovo je zajednička borba. Prije dvije decenije RS je bila ispred regiona. Dekriminalizovali smo klevetu, prvi u regionu. Vlast sada hoće da nam oduzme jedinu stvar koja je bila ispred svih”, rekao je Vukelić.

Dodao je da je entitetska vlast okrenula leđa UN-u, Vijeću Evrope, udruženjima novinara, OEBS-u i poručili da ih je briga za sve i da im je samo njihov interes bitan.

“Zato još jednom govorimo, ovo je privid demokratije. Zastrašujuće je. Ovo nije put kojim RS želi da ide. Zato još jednom poziv narodnim poslanicima – povucite ovaj prijedlog. Ako nam oduzmu slobodu mišljenja, šta je sljedeće”, pita se Vukelić.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x