Prva bh. jahta uplovila u Hamburg

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je iz Viteza prije četiri dana krenula u Njemačku gdje će biti predstavljena na Međunarodnom sajmu nautike, luksuzna jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini zaplovila je morem kod Hamburga.

Riječ je o najvećem Water Boat Showu u Njemačkoj Hamburg ancora Yachtfestival koji se održava od 24. do 26. maja u Neustadtu, gdje 200 jahti čeka zainteresovane posjetioce.

“Konačno tačno tamo gdje pripada”, napisali su na svojoj Facebook stranici predstavnici kompanije Derubis Yachts, koji su na proizvodnji jahte radili tri mjeseca.

Podsjećamo, ova luksuzna jahta duga je gotovo 12 metara i široka 4,4 metra, a visoka je 5,7 metara i ima četiri smještajna kapaciteta.

Tu je veliki salon za deset osoba, četiri sobe za po dvije osobe s dva pomoćna ležaja, četiri kupatila i najprostraniji je brod u toj klasi trenutno u svijetu.

Brod je dobio tri vanjske palube, prednje sunčalište što je u posljednje vrijeme jedna od važnih stvari na brodovima. Ovaj brod donosi luksuz visoke klase u nižu klasu i time se postavljaju novi standardi sigurnosti i luksuza.

akta.ba

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x