Prva digitalizacija sajma privrede u Bosni i Hercegovini

Podijelite ovaj članak:

Sajmovi privrede u Bosni i Hercegovini pozitivno utječu na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetnike klime, na povećanje konkurentnosti privrednog sektora, bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i  promociju privrede zarad  privlačenja ulaganja, zbog čega vlada velika zainteresovanost kompanija za prisustvom na ovim događajima.

Međunarodni sajam poduzetništva i obta Grapos Expo 2019. u Gračanici, ove godine obilježava 10. godina postojanja i prvi u regionu uvodi digializaciju sajma u partnerstvu sa poslovnom platformom Bizbook.ba.

“Sajmovi privrede i poduzetništva u našoj zemlji su prepoznati kao događaji od velikog značaja za promociju, umrežavanje i razvoj privrede. U svojoj suštini, Bizbook ima isti cilj i nudi iste vrijednosti online. Pohvalno je što organizatori unaprjeđuju svoju ponudu i traže nove vrijednosti  za svoje izlagače, zbog čega je naš prijedlog za digitalizaciju ovog sajma, odmah prihvaćen.” izjavila je Erna Šošević, osnivačica Bizbook poslovne platforme.

Izvršni direktor sajma “Grapos Expo” gosp. Benjamin Nuhanović, svjedoči o velikim očekivanjma organizatora koja su u skladu sa porastom izlagača i posjetitelja Grapos-a svake godine od 2009 godine.

“Grapos Expo” se ove godine održava u Gračanici od 16. do 19. aprila. Pored izložbenih štandova, posjetitelji će moći obići auto show, sajam obrazovanja i sektor robotike. Očekujemo preko 50.000 posjetitelja iz Bosne i Hercegovine, regije i Europe, što naš sajam čini najvećim sajmom privrede u BiH.” kaže Nuhanović.  

Grapos Expo i Bizbook će obezbjediti svim učesnicima sajma digitalnu prisutnost, objavu izložbenih proizvoda, te izbor najboljih proizvoda i usluga. Bizbook svim svojim korisnicima koji neće moći posjetiti te sajmove nudi pregled izloženih proizvoda i usluga koje se nude na sajmovima, te omogućava direktnu komunikaciju sa svim izlagačima tokom trajanja sajma, ali i nakon njega, što čini najveće umrežavanje kompanija u jednom vremenskom periodu online u našoj zemlji. Bizbook mreža trenutno broji preko 500 kompanija sa područja Bosne i Hercegovine.

“Iako je naš sajam izložbeno – prodajnog karaktera, fokus je na prezentaciji i umrežavanju. Saradnja sa Bizbook-om će omogućiti digitalni pregled svih exponata, te nastavak poslovne komunikacije i nakon sajma, što povećava vjerovatnost za zaključivanjem posla. Naš cilj je našim izlagačima i posjetiteljima pružiti najbolje iskustvo sajma, i sretni smo što će Grapos Expo biti prvi digitalizovani sajam u regiji.”

Da su inovacije gorivo ekonomije, a vizionari ključ napretka, potvrđuje saradnja  Bizbook-a i Grapos Expo-a koja je izvrstan primjer domaće privredne snage Bosne i Hercegovine.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x