Pucnjava ispred džamije, ranjen imam koji je u teškom stanju prevezen u bolnicu

Podijelite ovaj članak:

U Njuarku u SAD došlo je do pucnjave ispred džamije u kojoj je pogođen imam Hasan Šarif.

Imam džamije Muhamed-Njuark se navodno u trenutku pucnjave spremao da krene sa prvom dnevnom molitvom kada ga je neidentifikovani napadač upucao, prenosi RLS. 

Pucnjava se dogodila u blizini raskrsnice ispred džamije oko šest sati ujutro po lokalnom vremenu.  Žrtva je jednom pogođena u stomak i desnu ruku, saopštila je policija. Prevezen je u Univerzitetsku bolnicu u kritičnom stanju. 

Motiv pucnjave je nejasan, a Odjeljenje za javnu bezbjednost Njuarka saopštilo je da je incident i dalje pod istragom. Ubica je bio obučen u crno i viđen je kako bježi sa lokacije, saopštile su vlasti.

Šarif je bio naveden kao član savjetodavnog odbora od 2022. do 2023. godine za program socijalnih usluga i zdravlja u džamiji. U aprilu 2022. pridružio se oko 60 ljudi, uključujući vođe jevrejske i hrišćanske vjere, na protestu zbog klimatskih promjena u Njuarku. Poglavlje Vijeća za američko-islamske odnose u Nju Džerziju saopštilo je da prikuplja informacije o pucnjavi. 

„Duboko smo zabrinuti zbog ovog incidenta i molimo za brzi oporavak imama. Svako ko ima informaciju o pucnjavi treba odmah kontaktirati lokalnu policiju“, navodi se u saopštenju. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x