Rami Isaku dosadile prozvike pa oštro poručuje: Jesam se snimao i snimat ću se i dalje

Podijelite ovaj članak:

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak osvrnuo se na kritike zbog vožnje službenim helikopterom, u kojem je tada bio i njegov sin federalni zastupnik Arnel Isak, a koju je snimao za društvene mreže.

Objasnio je razgovoru za tuzlanski Kanal 21 da je tada, kada je nastao snimak njegove vožnje u helikopteru, bio u Srebrenici, nakon čega je žurio na sastanak s jednim ambasadorom.

“Tada smo imali sastanak s jednom ambasadom, kada je bio famozni let o kojem su mediji malo previše pisali, gdje smo dogovarali, znate da smo napokon donijeli odluku o jedinstvenoj uniformi na teritoiji FBiH. To je jedan projekat koji je skup, koji su svi željeli, ali nisu uspjeli, ja sam sa mojim timom za 100 dana to uspio, donijeli smo odluku prošla je jednoglasno na Vladi, a trebala su se obezbijediti sredstva”, objasnio je Isak.

Dodao je da je su on i njegov tim tada imali sastanak s ambasadama na kojima su dogovorali obezbjeđivanje sredstava kojima će se uniforme kupiti.

“Tada sam ja bio u Srebrenici iz Srebrenice sam se morao vratiti da bi stigao na sastanak i koristio se helikopter. Šta je poenta? Snimao sam se? Jesam se snimao i snimat ću se i dalje i snimat ću naše specijalce. Ja jasno kažem jesam i hoću. Pa treba da pokažemo da na ovom dijelu Federacije ima neko ko ima hrabrosti da lupi šakom o sto i kaže ne može tako – ide tako. O mom radu govori ovih 100 dana”, istakao je Isak.

Na pitanje novinara da prokomentira navode kojima se akuelna vlast naziva izadnicima te da li se on osjeća izdajnikom kaže da je on BiH u period agresije branio i da nije izdajnik. Zatim je objasnio šta za njega predstavlja izdaja države.

“Izdaja BiH je pljačka poslijeratna, privatizacija nezakonita, omogućavanj određenim ljudiima da postanu tajkuni, milioneri, a neki i milijarderi, a koji prije rata nisu imali ni kafu da popiju. To je izdaja BiH. Najviše su BiH oštetili oni koji su kriminalcima omogućili da steknu na nezakonit način novac. To je izdaja BiH”, zaključio je Isak.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x