Ramić: Djeca su najbolji ambasadori bosanskog jezika i BiH u Kanadi

Djeca su najbolji ambasadori bosanskog jezika i BiH u Kanadi. Svojim znanjem djeca su najbolji promotori bosanskog jezika i bosanskohercegovačkih vrijednosti, napisao je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Učenik škole bosanskog jezika pri BIC Hamilton Muamer Pandžić je uradio poseban projekat o BiH u kanadskoj školi “South Meadow Elementary”. U veoma dobro urađenom projektu Muamer je upoznao svoje kanadske školske prijatelje i učitelje sa historijom, prirodnim ljepotama i hranom u BiH. Za svoj projekat, koji je odlično primljen kako od učenika, tako i od nastavnika, je dobio posebno pismeno priznanje svoga kanadskog učitelja.

Za više od 20 godina rada kroz školu bosanskog jezika pri BIC Hamilton je prošlo više od 1000 naše djece. Učili su bosanski jezik, bosansku historiju, kulturu i tradiciju.

U vremenu kada se u BiH sve više negira bosanski jezik i bosanskohercegovačka država, kultura i tradicija, veoma je važno da naša djeca u dijaspori dobiju potrebno znanje kako bi ne samo tako ojačali našu zajednicu i zagarantovali budućnost naše zajednice, već i da jednog dana stanu o odbranu i jačanje BiH, ma gdje bili. Djeca su najbolji ambasadori bosanskog jezika i bosanskohercegovačke historije, kultiure i tradicije. Samo ako naša djeca nauče bosanski jezik, možemo prenijeti našu kulturu, tradiciju, historiju i ljubav prema domovini na nove generacije, kako bi slijedeće generacije znale svoje porijeklo, ali i znale čuvati svoj identitet, napisao je Ramić.

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x