Ramiz Salkić: Iznevjerio sam ih jer nisam išao na pregovore kod Dodika i Viškovića

Podijelite ovaj članak:
Ramiz Salkić pojasnio je zašto i zbog koga više nije predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:
“Poštovani prijatelji i pratioci,
Želim vas obavijestiti da voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a od danas nisam predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. Prema kazivanju kolega iznevjerio sam ih, jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića.
Nisam išao na pregovore kod Dodika, jer nisam vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu.
Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića, nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Treća zamjerka je javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati 4 delegata.
Ja nastavljam raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što znam u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde.
Čestitam na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu, Saši Grbiću”, napisao je Salkić.
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x