Ramo Isak demantuje vijest o imovini u vrijednosti 18 miliona KM: Nisu dobro izračunali, moja imovina je vrijednija od 18 miliona

Podijelite ovaj članak:

Gost emisije „Istraga sedmice“ na Hayat TV bio je ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Komentarisao je posljednje imenovanje direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, njegovog sina Rusmira Isaka.

“Birao se iz političke opcije kojoj ja pripadam. Nisam ja to odlučio niti sam ikakav prijedlog dao. Nisam ni učestvovao u kadrovskoj politici. Ja sam na početku tražio da ne glasam za smjenu, te sam ispoštovao zakon i izuzeo se. Bio je veći broj kandidata i do zadnjeg se nije znalo ko će imati podršku. Ta odluka je prošla jednoglasno, osim mog glasa koji je bio izuzet. 15 ministara u Vladi Federacije je glasalo za Rusmira koji je ispunio sve uslove da bude direktor KPZ Zenica”, kazao je Isak.

Naveo je i kakvi su bili uslovi za odabir direktora.

“Pet godina u visokoj stručnoj spremi, na rukovodećoj poziciji, bilo je 4 ili 5 fakulteta koji je mogao da ima, da nije kažnjavan,… kao i na 90 posto pozicija. Mogao je biti i generalni direktor Elektroprivrede, Cesta Federacije, BH pošta itd… On je direktor institucije gdje se treba malo više raditi, ali on je vodio firmu koja je imala dosta više uposlenka, ima završen cetrifikat za odgovornu osobu. Poslove koje je radio su slični ili identični, izjavio je Isak. Ministar Isak je govorio i o svojoj milionskoj imovini. “Nisu dobro izračunali, moja imovina je vrijednija od 18 miliona. Posudio sam 320 hiljada KM u kešu”, kazao je on.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x