Razbijen izlog pekare Manja u Sarajevu

Podijelite ovaj članak:

Izlog pekare Manja u Džamijskoj ulici u Sarajevu razbijen je i poliven crvenom farbom.Vlasnik pekare Manja Saša Trivić izazvao je ovih dana revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu.

RASPRAVA NA TWITTERU

Vlasnik pekare Manja, opet: U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se!Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako “nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao”.

No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.Glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić za Faktor je kazala da su radnici pekare “Manja” jutros po dolasku na posao policiji prijavili oštećenje na dva staklena portala na pekari.

Dodala je da su policajci MUP-a KS izašli na uviđaj nakon kojeg će biti poznato više detalja o događaju.

Faktor

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x