Razija Mujanović poslala poruku bh. dijaspori: Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu

Podijelite ovaj članak:

Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo “dijasporom”. Posebno se obraćam vama koji imate djecu/unuke koji se bave sportom.

Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza. Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.

Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju. Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji, ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.

Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju.

Hvala Luka što si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino, poručila je Razija Mujanović, naša proslavljena košarkašica.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x