Reisul-ulema darovao pet porodica u Bosanskoj krajini

Podijelite ovaj članak:

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović darovao je pet porodica na području Muftijstva bihaćkog.

Poklon reisul-uleme dodjeljuje se porodicama koje su dobile peto dijete, šesto ili više, a žive na području entiteta RS, odnosno šesto dijete, sedmo ili više, a žive na području entiteta FBiH. Riječ je o podršci porodici i promociji nataliteta, a ova aktivnost Odjela za brak i porodicu finansira se iz Fonda Bejtul-mal.

Podrška natalitetu – Reisul-ulema darovao pet porodica u Bosanskoj krajini 

Poklon reisul-uleme dobile su porodice Selman, Ćehić, Bećirević, Ikić i Velibašić, a u ime reisul-uleme poklone im je uručila dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini.

“Na ovaj način želimo posjetiti naše višečlane porodice, obradovati ih poklonom reisul-uleme i vidjeti kako žive. Sve ovo što vidimo zaista nam daje snagu, moral i podsticaj da podržavamo ovakve porodice i da širimo njihove pozitive priče. One su najbolji odgovor svima onima koji danas sumnjaju u porodicu, sklad i harmoniju u porodici – kazala je dr. Malkić.

Dodala je da je “na nama da se trudimo da budemo dobri roditelji i članovi porodice, da naša zajednica ima što više snažnih porodica, te tako doprinesemo napretku i boljitku Zajednice i naše domovine Bosne i Hercegovine”.

Poklon reisul-uleme po treći put dobila je porodica Selman Ferida i Merise iz Bosanskog Petrovca. Ranije je poklon reisul-uleme uručen povodom rođenja njihovog sedmog i osmog djeteta, a ovog puta povodom rođenja devetog djeteta – kćerke Šejme.

Podrška natalitetu – Reisul-ulema darovao pet porodica u Bosanskoj krajini 

Ferid Selman je kazao kako je kao otac devetero djece prije svega veoma sretan.

“Poručio bih mladima da se ne boje, svako dijete ima svoju nafaku, nju Bog daje. Ja sam, prije svega, sretan i zadovoljan. Zahvaljujem reisul-ulemi na ovom poklonu, zaista nam znači pažnja koju nam Islamska zajednica pruža” – rekao je Ferid.

Ovom prilikom darovana je i porodica Ćehić Adise iz Cazina, povodom rođenja njenog sedmog djeteta, sina Haabiila.

Poklon reisul-uleme za sedmo dijete dobila je i porodica Bećirević Senada i Almire iz Velike Kladuše povodom rođenja sedmog djeteta – kćerke Asime.

Porodici Velibašić Muharema i Dijane iz Prijedora uručen je poklon povodom rođenja kćerke Ejle, njihovog petog djeteta, kao i porodici r. Ikić Izeta, koji je prije petnaest dana preselio na ahiret, a njegovoj supruzi Mubini iz Bihaća uručen je poklon povodom rođenja njihovog petog djeteta – sina Muhameda, bebi koja je rođena prije tri mjeseca.

Podrška natalitetu – Reisul-ulema darovao pet porodica u Bosanskoj krajini 

Darovane porodice iskazale su veliku radost, ali i zahvalu na ukazanoj im časti. Porodicama su ovom prilikom uručeni i ramazanski paketi Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajedncie u BiH.

MINA

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x