Rješava se pitanje kanalizacije za dvije stotine domaćinstava

Podijelite ovaj članak:

U ulici Amira Krupalije u novogradskom naselju Buća Potok u toku je izgradnja novih 150 metara separatne kanalizacione mreže, za čiju je realizaciju iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno 85.000 KM.

Radi se o nastavku projekta izgradnje kanalizacionog sistema za prikupljanje otpadnih i oborinskih voda u ovom dijelu općine Novi Grad. Projekat je zahtjevan i obuhvata širi obuhvat dijela mjesnih zajednica „Buća Potok“ i „Dolac“, te se izgradnja vrši u fazama.

U proteklom periodu izvršeno je polaganje oko 350 metara fekalne i kanalizacione mreže, od ulice Adema Buće kroz kompleks firme „Zark“, a novi dio mreže gradi se do spoja ulica Safeta Isovića i Amira Krupalije. U sklopu radova izvršit će se prikupljanje i odvodnja otpadnih i oborinskih voda iz dijela naselja Buća Potok, kojem gravitira ulica Amira Krupalije. Izgradnjom ove kanalizacione mreže stavaraju se uslovi za izgradnju separatne kanalizacione mreže u ulici Hameda Hodovića.

Konačnom realizacijom tog projekta Općina će riješiti dugogodišnji problem više od 200 domaćinstava tog naselja koja nisu imala riješenu fekalnu i oborinsku kanalizacionu mrežu.

Cjelokupan projekat izgradnje kanalizacione mreže u ovom dijelu Buća Potoka koštat će više od milion maraka, a ukupno će biti izgrađeno više od dva kilometra kanalizacione mreže.

Problem sa kanalizacionom mrežom na ovom području prisutan je duži period, ali se sa radovima nije moglo krenuti prije nego su riješeni imovinsko pravni odnosi u zoni firme „Zrak“.

Za nastavak radova u ulici Amira Krupalije u budžetu za 2019. godinu planirana su sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x