Roditelji moraju da plate 1.660 KM jer je dijete vrijeđalo školskog policajca

Podijelite ovaj članak:

Urednica “Nove ekonomije” Biljana Stepanović izjavila je u Novom danu TV N1 da su njeni prijatelji jučer saslušavani četiri sata u policiji i morat će da plate kaznu od 100.000 dinara (1.660 KM), jer im je dijete vrijeđalo školskog policajca.

„Znam da su djeca jako bijesna na te policajce (…) Umjesto da se sa djecom razgovaralo, predsjednik ne propušta priliku da kaže i uradi pogrešnu stvar – dovodi policajce koji i dalje plaše, zabrinjavaju, iritiraju tu djecu, umjesto psihologe i pedagoge da se sa njima razgovara, da se ovo društvo nekako uvede u normalu“, rekla je Stepanović.

Podsjetimo, nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, pojačano je prisustvo policajaca u svih 1.800 škola u Srbiji.

Predsjednik Aleksandar Vučić je poslije zločina u „Ribnikaru“ i masovnog ubistva u selima u okolini Mladenovca, najavio i da će biti izvršeno „gotovo potpuno razoružavanje Srbije“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da do 8. juna predaju neregistrovano oružje, a do 15. maja je predato gotovo 18.000 komada oružja.

„U oružje se ništa ne razumijem, ali oni koji se razumiju kažu da ova država odlično zna ko ima nelegalno oružje. Kažu da ima 700.000 komada nelegalnog naoružanja“, istakla je Stepanović.

Dodala je i da ako se za učenika koji je počinio zločin u „Ribnikaru“ nije moglo znati da će to učiniti, za ubicu iz okoline Mladenovca se znalo da mu otac posjeduje oružje i da je bio problematičan, a država ništa nije preduzela.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x