Ruski mediji otkrivaju zašto je RS osnovala komisije: “Karadžićeva presuda je direktan put uništenja Republike Srpske…”

Podijelite ovaj članak:

“Sarajevo će apsolutno iskoristiti Karadžićevu presudu da u potpunosti podupre sljedeću fazu argumenta za raspuštanje Republike Srpske. Zato što je Karadžić osnovao Republiku Srpsku, i pošto je Karadžić proglašen krivim za ratne zločine, onda njegovo djelo – Republika Srpska – takođe mora biti ukinuta kao poluslobodna republika unutar BiH. Postojali su, i sada postoje, potezi za raspuštanje Republike Srpske. Srbija na čelu sa Vučićem sarađuje sa liderom Republike Srpske, Dodikom, kako bi se uključila u testiranje referenduma o nezavisnosti”, koje podržava Rusija analizira ruski portal Fort-russ.

Jedan od problema je ovaj: Vučić ne priznaje nezavisnost Krima, na osnovu toga što ne priznaje Kosovo. On će morati da finalizuje temu Kosova na neki način, prije nego što bude međunarodno i interno konzistentan u pogledu budućeg priznavanja nezavisnosti Republike Srpske, ako stvari idu tim putem, a one se svakako kao takve često pojavljuju od 2013.

Lavrov je 2014. rekao da će Rusija priznati poteze srpskog entiteta u BiH za otcepljenje. To bi na kraju značilo njegovu integraciju sa Beogradom. S druge strane, istoriju pišu pobjednici i možda neće biti važno da bude teorijski konzistentan, sve dok pobjeđuje. Za dvije stotine godina neće biti bitno da li se pitanje priznavanja odvijalo na koherentan ili “pošten” način – ali je važno sada i biće važno za 200 godina ako se Srbi na kraju etnički očiste, piše glavni urednik ovog portala Alexey Toporov.

Priče protiv činjenica

“Republika Srpska je osnovala dvije međunarodne komisije, među kojima su bili i nezavisni stručnjaci iz različitih zemalja Evrope, Amerike, Azije i Afrike – Komisija za istraživanje zločina protiv Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i Komisija za istraživanje zločina protiv svih nacija u regionu Srebrenice od 1992. do 1995. godine.

Od strane bosanskih Srba, bila je veoma ispravna odluka da se na čelo obje komisije postave izraelski naučnici koji su ranije vodili slične studije o progonu jevrejskog naroda tokom Hitlerove vladavine i u drugim epohama modernog doba.

Znajući koliko je sveto pitanje holokausta i genocida nad Jevrejima na Zapadu, biće veoma teško kriviti poznate izraelske naučnike za predrasude i želju da igraju na strani Srba.

Komisija za istragu patnji i masakra sarajevskih Srba na čelu sa Rafael Izraelom, profesorom istorijskih i islamskih studija na Jevrejskom univerzitetu, nedavno je održala svoj prvi konstitutivni sastanak u glavnom gradu Republike Srpske, Banja Luci, ali njegovi članovi su odlučili da ne informišu javnost o detaljima njihovog rada dok se ne pojavi konačni zaključak.

Naredne sedmice, očekuje se da će naredni sastanak predvoditi još jedan izraelski profesor, istraživač holokausta Gidion Grif, komisija za Srebrenicu – njen predsjednik, koji je ranije razgovarao s novinarima u gradu Bijeljini, uvjerivši javnost da će se rad tima na čijem je čelu “Bazirati isključivo na istini i potvrđenim činjenicama,” piše ruski portal Fort-russ, prenosi SB. 

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Misljenje izraela u ovom vremenu nije adekvatno jer u zadnjih sedamdeset osamdeset godina izrael terorise palestinu i podrzava svaku agresiju na islam istokao i ratove koje finansira i podrzava recimo Irak Libija Sirija Avganisten itd izrael je pomagao Srbima u ratu u BIH u naoruzavanju i agresiji na drzavu BIH isto kao i Rusija koja je takodje pomagala Bosanske Srbe a ujedno svojim vojskom ucestvovala u agresiji na BIH dakle i Rusko misljenje je neadekvatno jer je i poslije rata u BIH i dalje dala veto na medjunarodnu odluku medjunarodnog suda u Den Hagu a jos i dan danas vrsi pritisak i daje podrsku Srbima da se Drzava BIH podjeli ukine i pored Odluke Medjunarodnog Suda Pravde dakle Ruski uticaj i Misljenje o BIH nesmije se dozvoliti niukom i niukoj organizaciji i komisiji je za nas BOSANCE je neprihvatljivo

Mirsadova ocijena na najbolji način oslikava stanje na terenu. Opšta hajka na Islam i Muslimane je ono što udružuje pravoslavce sa potonjima jer nema razlike između Izraela i RS-a.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x