Sabina je svoje snove iz Švedske ostvarila u Bosni i Hercegovini

Podijelite ovaj članak:

Ambiciozna i vrijedna Sabina Uzeirbegović svoje snove mogla je ostvariti u Švedskoj, ali je želja za njenim Dobojom bila snažnija. Nije se pokajala, a kada uđete u njenu radnju osvojiće vas mirisom, a kasnije i ukusom. Sve po recepturi naših nana, baki i mama.

U Medenjaku je uvijek gužva. Njihovi proizvodi nisu jeftini, ali ko jednom dođe uvijek se vraća. Sve je krenulo 2014 godine. Sabina je otvorila mali pogon za proizvodnju i prodaju kolača. Proizvodi po receptima naših nana, baki i mama brzo su osvojili Dobojlije, a priča se proširila i dalje.

U Medenjaku je danas zaposleno 18 osoba. Mala radnja pretvorila se u veliki povratnički san. Bez zaposlenja nema ni održivog povratka, a Medenjakova priča je više od toga. Na nacionalnost ovdje se ne gleda, svi zajedno imaju samo jedan cilj, da mušterija bude zadovoljna.

– Slastičarna Medenjak je rezultat jedne dugogodišnje ideje, zatim porodične tradicije pravljenja kolača. Uživanja u tome, jedan hedonizam u pripremanju poislastica. To je uspjeh, da se jedna divna priča iz kuće oživi i prenese na tržište i od toga napravi biznis, kazala je Sabina za Ljudski.ba.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x