Sabina Silajdžić dodatno pojašnjava: Za mene su 1. mart i 9. januar dani koji obilježavaju put u propast

Podijelite ovaj članak:

Povodom govora mržnje upućenog ‘neistomišljenicima’ vis a vis obznanjivanja činjenica i vlastite prosudbe o obilježavanju Dana nezavisnosti BiH vs. Dana Republike Srpske, iznesenim u tekstu ‘Obraćanja Pro-bosanskim zvaničnicima’, samo bih kratko da se obratim. Nemam namjeru brisati ničiji komentar. Svaki je ‘hvale vrijedan’. Uistinu ne marim, ni za pomenuto iskaljivanje srdžbe, ni mržnje, ni prijetnje koje pristižu zbog vlastite prosudbe da su i 1.mart i 9. januar dani koji obilježavaju put u propast, ambis, ponor, sunovrat. U Boga se uzdam i samo Njega za zaštitnika uzimam.

Uzgred budi rečeno, oko iznesenih činjenica u pomenutom tekstu ne možemo raspravljati. Možemo samo željeti, ili ne željeti se sa istim suočiti. Oko čega se možemo ne slagati, i držati drugačija mišljenja i viđenja vezuje se za prosudbu o tomu ko je ‘svetac’ na ovim prostorima, i čija politika je bila ‘sveta’. Moje stajalište je jasno s tim u vezi. I jedni i drugi su izabrali rat do isrebljenja. Čineći tako, svi su se ‘oni’ onomad od riječi Božije otuđili, i istu pod noge bacili!

U mom srcu su stoga i 1.mart i 9.januar Dani žalosti, a svaki čovjek ove zemlje je moj ‘bližnji’.

Budi Bog s nama 🙏

Post Scriptum: Ishode rata znamo! O ratnim zločinima počinjenim u ratu u BiH se odveć dovoljno zna. Trebamo samo malo dobre volje da srcem istinu spoznamo, poručila je Sabina Silajdžić, inače redovna profesorica Univerziteta u Sarajevu koja je nedavno podigla buru pokušavši izjednačiti Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine sa neustavnim, takozvanim “danom RS”.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x