Salkić: Policija uglavnom trenira strogoću na Bošnjacima

Sve nas u budućnosti očekuju ozbiljni problemi sa nastupajućom generacijom ekstremno orijentiranih pojedinaca odgojenih na narativu veličanja presuđenih ratnih zločinaca, negiranju genocida i separatizmu, ocijenio je Ramiz Salkić, poslanik u NSRS, nakon posljednjih prijetnji mladića iz Bijeljine upućenih povratnicima.

– Društvo u ovom entitetu nije doživjelo katarzu. Čak je nastavljena realizacija ratnih strateških ciljeva mirnodopskim metodama. Radikalizaciju stavova koju narativom propagira vlast u ovom entitetu svjedočimo svakodnevno u različitim prilikama. Bošnjaci u ovom djelu Bosne i Hercegovine vrlo često su izloženi različitim oblicima uznemiravanja,  provokacija i fizičkih napada. Vrlo često neadekvatna reakcija policije ohrabruje počinioce da nastave sa napadima i provokacijama Bošnjaka – kazao je Salkić.

Dodao je da dosadašnja iskustva ne ulijevaju nadu da će “ovakvi ekstremisti i provokatori biti adekvatno sankcionirani od strane policije RS-a”.

– Policija uglavnom trenira strogoću na Bošnjacima, kao što je nezakonito kažnjavanje onih koji recimo istaknu bivšu zastavu Bosne i Hercegovine. Selektivnim djelovanjem policija, na neki način, doprinosi ovim pojavama, umjesto da svojim radom stvori sigurno okruženje za sve građane bez obzira na vjersku i nacionalnu orijentaciju – zaključio je Salkić.

(Preporod.info)

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x