“Samo je li bio dan u savezu komunista, ja mu ne vjerujem”

Nisam siguran da sam potpuno tačno citirao uvaženog hafiza Halila Mehtića, koji je u svojoj knjizi “sloboda robije” opisao kako je bio zatvoren u komunističkim kazamatima i kako je tekla njegova borba za slobodu.
Da su Bošnjaci poslušali savjet ovog gazije, ne bi Igor Stojanović bio na onom mjestu gdje je sad i opleo po njima svojim islamofobičnim stavovima, a kod koga drugog nego kod Senada Hadžifejzovića.


On je u svom gostovanju napao SDA, kako joj je preča džamija nego država i pričao priču Udruženog zločinačkog poduhvata, kako ta stranka želi dio BiH, eksluzivno za Bošnjake-muslimane, iako nema nijednog dokaza za to.
Naprotiv, koliko se SDA bori za džamije i Islamsku zajednicu, najviše govori podatak da samo ta zajednica, najbrojnijeg naroda u BiH, nema potpisan ugovor sa državom, i da se kao takva finacira od sadake i dobrovoljnih prihoda, a druge dvije vjerske zajednice imaju taj ugovor i sredstva iz budžeta.


SDA je svo vrijeme od agresije bila u vlasti ili blizu nje, ali dok u njoj gazduju bezbojni likovi poput Safeta Softića, koji je podprsjednik stranke i ujedno predsjednik Sabora IZBiH, ne mora Igor Stojanović da se brine. Taj neće nikad pred zastupnike gurati pitanje nepravde prema IZBiH, on je nevidljiv u parlamentarnim klupama. Koliko ga zanima IZ i koliko ne želi da se miješa u svoj posao, najbolje se vidjelo kad je svog profesora iz medrese čestitog Husejna Đozu proglasio ratnim zločincem, jer “nije čitao materijale”!
Dok je takvih likova u vrhu SDA, ne treba nama islamofobični Igor, kojem ne smetaju ovi iu UZP, ni ovi sa crnih lista, kao ni drugovi ratnih zločinaca, nego ovi koji idu u džamije.

Ovi su ga izabrali i oni mu ne smetaju

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x