Saopštenje Muftijstva sarajevskog povodom pojave lažnih profila na društvenim mrežama

Podijelite ovaj članak:

Muftijstvo sarajevsko danas je izdalo saopštenje povodom pojave lažnih profila na društvenim mrežama, koji se dovode u vezu s imenom i pozicijom muftije sarajevskog prof. dr. Nedžadom Grabusom.

“Želimo vas obavijestiti da su na društvenoj mreži Facebook napravljeni lažni profili koji se dovode u vezu sa imenom i pozicijom muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa.

Na profilima se nalazi lažni identitet muftije Grabusa, kao i lažne objave koje se pripisuju njemu. Ovim putem želimo naglasiti da muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus nema nikakve veze s ovim profilom i da je u pitanju čista obmana javnosti.

Kao javna ličnost, muftija Grabus je vrlo oprezan u korištenju društvenih mreža i ne posjeduje lične niti službene profile na facebook platformi. Obavještavamo javnost i osobe koje primaju zahtjeve za praćenje da je riječ o lažnim profilima.

Mufijstvo sarajevsko je obavijestilo nadležne institucije i organe o navedenom, te očekujemo da će isti u što kraćem roku biti uklonjeni. Ukoliko primijetite sličan slučaj, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo zajedno riješili ovaj problem.

Hvala na razumijevanju”, navodi se u saopštenju Muftijstva sarajevskog. 

Foto: AA

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x