Sarajevo: Prijave na kurs turskog jezika u Institutu “Yunus Emre” otvorene do 1. februara

Prijave na kurs turskog jezika u Institutu “Yunus Emre” u Sarajevu otvorene su do 1. februara 2019, a kurs traje 12 sedmica, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut “Yunus Emre” u Bosni i Hercegovini je otvoren od 2009. godine i od tada organizira časove kojima svake godine prisustvuje sve više ljudi.

Institut ima svoje centre u Sarajevu, Mostaru i Fojnici, u kojima se održavaju certificirani kursevi.

Direktor Instituta “Yunus Emre” u Sarajevu Mehmet Akif Yaman kazao je kako su vrata otvorena svima koji žele učiti turski jezik.

Dodao je kako se časovi odvijaju u moderno opremljenim učionicama, a nastavu vodi profesionalni naučni kadar.

Pojasnio je kako jedan ciklus traje 72 časa, odnosno otprilike tri mjeseca, a nakon svakog ciklusa bude održan ispit provjere znanja.

Yaman je dodao kako su prijave za novi ciklus još uvijek u toku i da časovi počinju 4. februara. Dodao je kako posebno interesovanje pokazuju studenti, naročito oni koji studiraju turkologiju te da je za njih predviđen poseban popust.

Direktor centra je rekao kako je svake godine sve više ljudi koji vjeruju da će im poznavanje ovog jezika olakšati potragu za poslom te podsjetio na turske investicije u BiH.

Yaman je rekao kako je potražnja za časovima velika i da u jednom ciklusu kurs pohađa više od 300 učenika raspoređenih u nekoliko grupa.

Podsjetio je i kako polaznici kursa na kraju godine imaju mogućnost besplatnog odlaska na “Ljetnu školu turskog jezika” u Turskoj.

Tokom razgovora osvrnuo se i na kulturno-umjetničke programe koje Centar organizira tokom cijele godine te napomenuo da su ove aktivnosti besplatne.

Centar, osim kurseva turskog jezika organizira i radionicu za prevođenje i časove konverzacije.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x