Saša Popović je sigurni pobjednik “zvezda granda”!

Podijelite ovaj članak:

Ozbiljne rasprave se kod Bošnjaka vode o predstojećem finalu “zvezda granda”, gdje imamo velike izglede za pobjedu na ovoj olimpijadi znanja. Nije ona klasična olimpijada znanja, gdje se mladi nadareni studenti takmiče u naučnim disciplinama, ali može serbez tako da se zove, ne zbog učesnika nego organizatora.

Jerbo, valja znati svake godine uzeti Bošnjacima koje milionče na telefonskom glasanju i obezglaviti ih da tokom cijele godine provode pred televizorom i slušaju mudre komentare “srpske majke” Cece, koju naša Lejla grli kao najrođeniju.

Ona je u pauzama snimanja obilježila sinu rođendan s pravom pravcatom četničkom koračnicom i pozivom na novi genocid, ali mi imamo običaj reći “ko pjeva zlo ne misli”, pa bi ona mogla s Bajom malim Knindžom napuniti Zetru, da joj nije ispod časti pjevati “balijama”!
“Pošla majka sina da potraži, pa se javlja đeneralu draži. Đenerale gdje je moje dete, čuvaju ga srpske bajonete…”

Renomirana medijska kuća N1 se bavila stručnom analizom, kakvi su nam izgledi za pobjedu, a nisu ni drugi mediji propustili priliku da tako važnu temu obrade do najsitnijih detalja.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, proslavljeni borac Armije BiH i borac za svoj bankovni račun, poziva građane da što više zovu, kako bi Saša i ekipa mogli mirno da ljetuju i čekaju novu sezonu.

Ali kad smo mislili da je to dno dna, opet je N1 updatirala važne informacije vezane za ovu olimpijadu. Masnim slovima je pisalo:
Direktor zatvora u Zenici Rusmir Isak, primio finalistu zvezda granda!
Trljao sam oči nekoliko puta, da nije kakva greška, da mu nije u pitanju koji brat ili otac, a koji god od Isaka da je, nije mu to u opisu posla. Ovom još ponajmanje, ali jest baš on!

Mladić se je začešljao. Došao na skupo plaćen posao i sjeo u fotelju. Ispred njega je ugravirana pločica “Direktor Rusmir Isak”, da ne bi bilo zabune i da ne pomisli neko da je taj finalista zvezda granda direktor.

Pa jesmo li mi normalni, uzviknuo bi Izet ef. Čamdžić?! Zar ćemo zaista plaćati ovog debila da na ovaj način izvrće ruglu tako važnu poziciju i ustanovu, a usput sebi prikuplja poene za buduću kampanju?

Za to vrijeme Dodik&com uveliko rade na suludom planu da simbolu genocida nad Bošnjacima – Srebrenici, promjenu ime.

A Bošnjaci istakli kandidature više kandidata za poziciju načelnika općine Srebrenica, ne bi li ponovo izgubili tu poziciju, pa ako ne uspije to Dodik sad, uspjet će u narednom mandatu četnika Grujičića.

Na kraju je samo jedno sigurno. Saša Popović je olimpijski prvak u znanju kako izvući zadnju paru preživjelim žrtvama genocida i on je svake godine sigurni pobjedik zvezda granda!

P.S. Nemam ništa protiv toga da mladi ljudi pjevaju, vesele se i bave se s tim. I sam sam ljubitelj dobre pjesme, ali zar baš mora tome da se daje toliki značaj i da odgajamo generacije kojima će uspis na takmičenje za “zvezdu granda” biti jedini motiv u životu. Zar se moramo ponižavati finaciranjem Saše Popovića sa njegovim četnicima i početnicima?
I da vas pitam još ovo: – hoćete li se odazvati akciji preko telefona za stipendiranje nadarenih studenata koji nemaju financijskih uslova za školovanje, ako napravim takvu akciju?

Vjerujem da bi se sudarali od zvanja, posebno ovi što će zvati grand produkciju!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x