SBiH o subvencijama: Ulaže se u javna preduzeća koja služe kao stranački bankomati, a mladima sadašnje politike žele da vide leđa

Podijelite ovaj članak:

Kao što se može vidjeti, subvencije javnim preduzećima imaju trend rasta svake godine u budžetu KS. Ove subvencije su rezultat politika koje se vode u Kantonu Sarajevo. Bilo bi korisno pitati građane Kantona Sarajevo šta su to dobili od ovih cca 400 miliona KM poklonjenih iz budžeta KS javnim/komunalnim preduzećima. Šta su to građani dobili od ovih preduzeća kojima jos plaćaju i usluge za njihov rad.

Sa druge strane politike koje vode KS su odlučile da prepolove, ne povećaju, izdvajanja za subvencioniranje kupovine nekretnine mladima i da sa uobičajenih 10.000 KM sada to smanje na 4.800 KM.

Sa jedne strane imamo ulaganje stotina miliona KM u preduzeća koja su u statusu stranačkih vojski i stranačkih bankomata i sa druge strane imamo mlade ljude kojima sadašnje politike žele da vide leđa, jer su im trošak bespotreban u budžetu.

Da budemo još precizniji, u budžetu KS za subvencije javnim preduzećima izdvojeno je u 2019. godini 46.152.400 KM, što znači da su subvencije u odnosu na 2024. godinu povećane za 100%.

Riječ subvencija je i u pitanju javnih preduzeća i u pitanju mladih za kupovinu nekretnine ista odrednica, a ona znači pomoć. Znači, naša javna preduzeća su u stanju socijale i kroz godine su potrebna sve veća izdvajanja iz budžeta, a mladi su u stanju hiperprivilegovanih bogataša kako reče mlada zastupnica, jer je vlast konstatovala da su oni bahati i da njima ne treba bilo koji vid pomoći i stoga im je srezala subvencije za 50%.

Kada pogledamo ove podatke jasno je samo jedno mladi su nepotreban trošak, a javna preduzeća naša budućnost i stoga novac poreskih obveznika treba i dalje ulagati u javna preduzeća, a mladima ostaju autobusi za inostranstvo, jer oni nisu potrebni za generacijsku solidarnost i onoga što znači da na mladima svijet ostaje.

Puna podrška mladima u ostvarivanju njihovih prava, jer mi na njih gledamo kao na investiranje u budućnost ove zemlje, a ne na bespotreban trošak. Novca ima u budžetu i dajte ga mladima!

Trošak su javna preduzeća, koja će finansijski uništiti ovaj kanton i svaki razvoj u njemu, stoji u saopštenju koje je dostavio Almir Bečarević, Predsjednik Kantonalnog vijeća SBIH Kantona Sarajevo.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x