Sebija Izetbegović: Visoko smo podigli ljestvicu, ponosna sam

Podijelite ovaj članak:

Sebija Izetbegović na svom je Facebook profilu objavila vijest o nabavci i instaliranju dva nova vrhunska aparata na KCUS. Objavu prenosimo u cjelosti:

Danas je u KCUS instaliran jedan od dva vrhunska linearna akceleratora Elekta, koje smo kupili nakon uspješno provedene tenderske procedure u 2023 godini (drugi se instalira, pretpostavljam).

Vrlo sam ponosna na činjenicu da sam, sa mojim menadžmentom, uspješno realizirala nabavku tri vrhunska linearna akceleratora:

Varian stavljen u funkciju 2020 g. i , sada i ova dva aparata Elekta, koje smo kupili 2023. g., a čekala se isporuka i montaža.

Kad sam došla u KCUS 2016 g., na poziciju generalne direktorice, zatekla sam jadno stanje u svakom smislu. Od preko 100 miliona KM dugovanja, do opreme u stanju raspadanja i potpuno prazne apoteke.

Između ostalog: Jedan linearni akcelerator star 17 godina i drugi star 10 g, koji su se raspadali i stalno bili u kvaru, a ogroman broj bolesnika koji čekaju terapiju. Aparat za brahiterapiju je bio u zastrašujuće lošem stanju, kao i prostor u koji su uvođene bolesnice. Za njih je kupljen novi aparat BRAVOS i uvedena praksa da se terapija provodi uz anesteziju, tako da pacijentice budu pošteđene bola u toku tretmana.

Naravno, kupili smo i izvanredni CT simulator za najbolju pripremu bolesnika za zračenje.

Ako dinamika i uslovi ugovora budu ispoštovani prvi pacijenti bi mogli biti tretirani na Elekti pocetkom mjeseca jula, jer mora biti obavljena adekvatna edukacija uposlenika.

Čestitam dragim kolegama, tehničarima i sestrama, svim uposlenicima klinike za onkologiju i radioterapiju.Dugo su se mučili radeći u nedostojnim uslovima do 2016. g. Bili su mi jedan od prioriteta.

Pacijentima želim da što lakše podnesu terapiju sa što boljim rezultatima liječenja, i da se sretni vrate svojim porodicama. Ponosna na sve što smo, moji saradnici i ja, uradili u skoro dva puna mandata. Visoko smo podigli ljestvicu, poručila je Izetbegović.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x