Severinu prozvali zbog pjesme na dočeku nove godine, ona poručila: Djeco, čuvajte Srbiju

Podijelite ovaj članak:

Severinina poruka na dočeku Nove godine u Kotoru izazvala je burne reakcije u Srbiji, a reagovala je i kćerka pjevačice Merime Njegomir čiju je pjesmu pjevala. Naposljetku se oglasila i sama Severina poručivši: “Djeco, čuvajte Srbiju”.

Hrvatska pjevačica Kotorane je uvela u Novu godinu, a na koncertu je otpjevala i pjesmu “Ivanova korita” te poručila prisutnima: “Čuvajte Crnu Goru”. Na društvenim mrežama u Srbiji su se pronašli u ovoj njenoj poruci.

Uslijedili su brojni komentari, uvrede i pozivi na bojkot, a naposljetku se oglasila i kćerka pjevačice Merime Njegomir. Naime, Ljubica njegomir, na Twitteru je poručila: “Pjeva pjesmu moje mame, srbijanske pjevačice, koju je napisao i komponovao Srbin”.

“Pjevačica iz Hrvatske na nastupu u Crnoj Gori pjeva pjesmu koja je nastala u Srbiji pozivajući na mržnju prema toj državi. Pokušaj zavade i podstrekivanja lošeg među narodima. Porijeklo moje mame ili bilo koga nije tema. Ja volim Crnu Goru. Neka pjeva ko šta hoće”, dodala je u nastavku.

Premda Severina u svojoj poruci nigdje nije pomenula Srbiju, mnogi iz komšiluka su se našli uvrijeđenim te su smatrali da indirektno poziva na mržnju.

Pjevačica se naposljetku oglasila te za Index.hr kratko prokomentarisala: “”Mir Božji, Hristos se rodi… I, djeco, čuvajte Srbiju”.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x