Sindikalisti 3. maja: ‘Uhićenja su mala osobna zadovoljština’

Podijelite ovaj članak:

Kao sindikalni odbor pozdravljamo aktivnosti institucijama da se vidi gdje je završio novac namijenjen za restrukturiranje, istaknuli su i dodali da je uhićenje napokon jedna dobra vijest nakon osam mjeseci 

Sindikalisti odbora za spas 3. maja komentirali su uhićenja bivših članova Uprave Uljanika. Kažu da im to je određena zadovoljština, ali ističu da je ipak najvažnije da radnici dobiju zaostale plaće. 

– To je osobna zadovoljština, nećemo reći da su krivi ili nisu, ali su došli pred lice pravde. Nadamo se da će se brzo to riješiti. Nadam se da je ova riječka bura nešto pomela, i da nas čeka nešto bolje – rekao je jedan od sindikalista.

– Prije dvije godine izašao sam iz Nadzornog odbora jer se nisam slagao s vođenjem i nadzorom društva. Kad smo prodani Uljaniku, bili smo sanirani, u tih pet godina 3. maj je devastiran. Pozivam Vladu da ispravi nepravdu, da se što prije radnicima isplati plaća
da se donese odluka o nastavku poslovanja, za malo novaca se može vratiti u funkciju – rekao je drugi.

‘Napokon država radi svoj posao’

Kao sindikalni odbor pozdravljamo aktivnosti institucijama da se vidi gdje je završio novac namijenjen za restrukturiranje, istaknuli su i dodali da je uhićenje napokon jedna dobra vijest nakon osam mjeseci.

– Napokon država i institucije rade svoj posao, da ih stave pred ‘lice pravde’, nikoga ne krivim niti osuđujem, ali neka se ti ljudi ispitaju i neka se utvrdi gdje je završio novac za saniranje 3. maja – kazao je sindikalist 3. maja. 

‘Tko nam je ukrao pravo na dostojanstvo?

– Nas je čudilo da se nitko nije oglasio. Prošlo je skoro 10 mjeseci od kad sam jednoj državnoj instituciji dao iskaze. Zanima nas tko je trećemajcima uzeo pravo da žive dostojanstveno. Treći maj je trebao biti najbolje hrvatsko brodogradilište – zaključio je sindikalist. 

24sata.hrSubscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x