Skandal! Ljudi s američke crne liste u društvu Plenkovića i Von der Lajen

Podijelite ovaj članak:

(Ne)Prijateljska posjeta Bosni i Hercegovini koju je predvodio Andrej Plenković završena je svečanim slikanjem, svečanim izjavama, i skandaloznim ponižavanjem države Bosne i Hercegovine, nedolaskom na susret s članovima Predsjedništva BiH, gdje je, ipak, svo vrijeme stajala zastava Hrvatske.

Ured Andreja Plenkovića je taj potez pokušao objasniti principijelnim stavom šefa UZP-a, pardon HDZ-a i Vlade Hrvatske, kako se ne želi sastajati s članom Predsjedništva koji “nije predstavnik Hrvata”, ali su u laži kratke noge!

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je već 2001 godine donio presudu po kojoj članovi Predsjedništva nisu predstavnici naroda, nego predstavnici građana. Oni se biraju iz reda tri najmnogobrojnija naroda, ali kad budu izabrani, zajedno predstavljaju sve građane i državu Bosnu i Hercegovinu.

Koliko je principijelan pokazuje i slika iz Španije od prošle godine, gdje veselo čavrlja sa Željkom Komšićem, a ovaj put je radije stao sa likovima s američke crne liste Marinkom Čavarom i Nikolom Špirićem.

Austrijski list Der Standard je današnju posjetu ocjenio kao “još jedan pokušaj HDZ-a da provede svoju politiku u BiH, a šef diplomatije BiH Eelmedin Konaković kaže da je ovo bila veoma uspješna i važna posjeta.

Jeste veoma uspješna za UZP i Plenkovića, ostaje nam samo da konstatiramo na kraju ovog osvrta!

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x