Skandalozni prijedlog za selektora vrijeđa žrtve genocida u BiH

Podijelite ovaj članak:

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) uputio je otvoreno pismo Nogometnom savezu BiH u kojem su naveli da je angažovanje ljudi iz Srbije na mjesto selektora nogometne reprezentacije BiH neprihvatljivo i da dolazak Save Miloševića na tu poziciju bi bila politika usmjerena protiv BiH, a ne sport.

U pismu koje su uputili Savezu, navode da su iznimno sporni stavovi Save Miloševića te da su citirali njegovu rečenicu.

“Kada se vratim na taj period borbe protiv Miloševića i šta smo mu sve zamjerali i pogledam šta smo uradili poslije njega… Prvo sam revidirao svoj odnos prema Miloševiću. Kada sve stavim na sto i ovo što je uradio Milošević u onim uslovima, ja bih se Slobi Miloševiću sad izvinio.”

U pismu ističu da je bivši predsjednik Srbije Slobodan Milošević bio jedan od glavnih krivaca za rat i genocid u BiH.

“Vaš politički potez koji nema veze sa sportom je duboko povrijedio patriotska osjećanja svakog istinskog Bosanca i Hercegovca širom svijeta. Vaš skandalozni prijedlog za selektora vrijeđa žrtve agresije i genocida u BiH. Vaš neljudski potez je izazvao šok i nevjericu u Sjevernoj Americi i širom svijeta”, navodi se u pismu u kojem ističu da se tim potezom jača kriza u BiH i potpomažu opasne secesionističke, antibosanske aspiracije negatora države BiH.

Internacionalni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada pozvao je Savez da ponište prijedlog Save Miloševića za selektora reprezentacije BiH navodeći da je sport iznimno važno pitanje i da su sportisti najbolji ambasadori BiH i zbog toga je važno da to bude sport, a ne politika.

Foto: Starsport

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x