Skandinavska dijeta novi je svjetski hit

Podijelite ovaj članak:

Još jedna dijeta? Čini se da svake godine nova dijeta postane hit, da bi je već nakon nekoliko mjeseci zamijenila neka druga. Šta se tu događa? Ono što većina dijeta nudi jeste instantno rješenje koje zahtijeva volju da biste došli do rezultata. A volja se nerijetko protivi razumu.

Suzy Wengel, glavna direktorica danske biotehnološke kompanije RiboTask, osmislila je drugačiji način za postizanje idealne težine.

Ona je nutricionistkinja, životna savjetnica i preduzetnica udata za svjetski poznatoga naučnika, profesora Jespera Wengela (zaslužnog za razvoj vještačkog DNK). Ima 40 godina i majka je dvojice dječaka te maćeha još troje djece, a 2011. godine izgubila je 40 kilograma vlastitom metodom – i zadržala težinu. Kako? Četrdeset kilograma nije malo…

Ishrani je pristupila koristeći zdrav razum (koji kao da smo po putu negdje izgubili) te se fokusirala na promišljanje navika u ishrani i umjerenost.

 

Knjiga u kojoj je opisan njen “put” uskoro će se naći na policama knjižara!

Smršavite i zadržite novu težinu revolucionarnom metodom šake

Prestanite zbrajati kalorije i neprestano vagati hranu. Prestanite izbjegavati masnoće i jesti dosadne obroke. Ionako je malo dijeta koje rezultuju trajnim gubitkom kilograma. Skandinavska Sense dijeta nudi alternativu – provjeren i testiran način ishrane zasnovan na zdravom razumu. Način ishrane kojim se stari kilogrami neće vratiti. Nikad.

Proglašena je “najjednostavnijom dijetom na svijetu”, skandinavska Sense dijeta osmišljena na naučnom zdravom razumu pomoći će vam da smršavite mjereći hranu šakama. Četiri šake po obroku podijeljene na bjelančevine, ugljene hidrate i povrće – uz to i kašika masnoće. Bez brojanja kalorija. Bez vježbe (ako ne želite). Bez zabranjenih namirnica – birate šta vam se sviđa u lokalnom supermarketu.

U knjizi je predstavljen potpuni devetodnevni plan dijete, s odličnim receptima za žene i muškarce, koji će vam pomoći da složite ishranu koja potpuno odgovara vašem životnom stilu i zauvijek vas riješiti teškoća zbog prekomjerne težine.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x